Kat Mülkiyet Kanunu Hakkında

Kat Mülkiyet Kanunu Madde 18: “Kat malikleri ve kiracıları, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentilerini ve ortak yerleri kullanırken kurallara uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.”

Bu maddeden de anlaşıldığı gibi site sakinlerimiz, “birbirlerini rahatsız etmemeli ve birbirlerinin haklarını çiğnememelidirler.”

Daire kapı önleri, merdiven boşlukları, koridorlara, yangın merdivenleri ortak alan olduğundan buralara paspas, ayakkabı, ayakkabı dolabı, bisiklet, çocuk oyuncakları, saksı, sandalye, çöp kovası vs. gibi eşyaların bırakılması yasaktır.

Kişilerin toplu yaşamda, karşılıklı olarak birbirlerinin haklarına saygılı davranmaları gerekmektedir. Bu durum medeniyetin ölçüsüdür. Hiç kimse apartman boşluğunda bir başkasının ayakkabı vs. eşyasını görmek mecburiyetinde değildir. Herkes kendine ait eşyayı kendi mülkünün içerisine koyması gerekir. Dairelerin küçüklüğü eşyaların ortak alana konulması ve orayı işgal etmek için gerekçe olmamalıdır.

Site kurallarına uyulması önemle rica olunur.